:: forsiden
     :: drilltroppen
     :: nyheter
     :: galleri
     :: lagene
     :: sitater
     :: linkerDrilltroppen er tatt ut!

Det var nærmere 90(usikker på antall) som søkte seg drill, 21 desember var vi 32 som hadde fått det til.  Sene kvelder og harde økter må vi tåle, når det er å bli drillgardister som er målet.

årets drilltropp har hatt et litt annet utgangspunkt enn tidligere. Vi startet som vanlige rekrutter i grønn tjeneste på Terningmoen. Fra innrykk 3.oktober til overflytting Huseby 10. november har vi hatt  variert tjeneste, med innhold som: stridsteknikk, teltmontering, primus optimus og div. nyttige ting i felt.
Dette var noe vi selvfølgelig skulle få testet oss selv i, i vår siste uke
på Terningmoen: Feltuken. Med utmarsj mandag visste vi lite om hvor og hva vi skulle. Etter litt frysing på kompanioppstillingsplass bar det av sted til skogs. Et par timer og noen kilometer senere fikk vi en tidlig psykisk støtte, da Bøyum med sitt alltid gode humør presterer å dra frem et munnspill og spille sin kjenningslåt: Multicyde - Not for the doug (Flåklypa).

Etter tre kalde netter var det på tide med infanteriløp. Retning  Terningmoen leir. Vel i mål kunne vi se tilbake på noen tøffe dager vi ikke ville vært foruten. Mye av det sterke samholdet vi allerede har fått, har rot i denne utflukten.

10. November ble 45 MANN flyttet til Huseby leir, der konkurransen og målet
om å komme med i Drilltroppen virkelig tilspisset seg. Vi fikk utlevert hver vår Garand M1 rifle. Vi ble fort kjent med våpenet, og for hvert nytt håndgrep som ble lært inn, vokste vennskapet til vår Garand.

Den siste uken før jul hadde samtlige en eller annen forventning til hva som
skulle skje i forhold til uttak av troppen, lueløp osv. Vi fikk noen klare hint fra sersjant Veie om at noe skulle skje, men ikke hva. Jeg tør å påstå at fordelt på 34 mann, var det kun 17 øyne som sov natt til onsdag den 20.des. Og med god grunn. Hva som skjedde og hvordan natten utviklet seg er vi klare på at skal forbli i troppen, men det som kan sies er at vi ved kompanioppstilling 21.des var samlet som hele 3. gardekompani. Bestående av musikk, signal og DRILL! Sammen avsluttet vi med oppmarsjtrening der vi fikk en veldig liten smakebit på hva som venter.

I juleferien satt jeg med en god følelse av å ha kommet med i Drilltroppen.
Som så mange andre tittet jeg bort på gardeluen som var linet ved siden av
gardebeltet, og konstanterte at jeg hadde fått mitt livs beste julegave.

Det blir et spennende år med tanke på alt vi skal oppnå, men jeg er ikke i
tvil om at vi kan klare det. Vi SKAL klare det!

Skrevet av Gardist Damstuen


:: tilbake

Copyright 2007 Drilltropp 2007 All Rights Reserved