:: forsiden
     :: drilltroppen
     :: nyheter
     :: galleri
     :: lagene
     :: sitater
     :: linkerNye aspiranter til Drilltroppen

Hvert år er det innrykket i oktober som skal bli det kommende årets drilltropp. Det er ønskelig at det er 40 kvalifiserte soldater til Drilltroppen. Men det har vist seg de to siste årene at det er vanskelig å få 40 gode nok soldater til denne troppen. Derfor er det helt nødvendig å ta inn ekstra folk fra januar-innrykket. Dette med tanke på at ved skader og fravær vil det ikke være nok med 32 mann. Som sagt, nye soldater ble tatt inn 9. Januar på Terningmoen. De meget ferske soldatene fikk melding om at Drilltroppen på Huseby trengte folk og alle kunne søke hvis de var topp motiverte. Av søknadene som kom inn ble det videre tatt intervjuer av hver enkelt. Seks soldater lot seg ikke skremme av Løynant Fodnes orientering om tjenesten i 3. Gardekompani og var fast bestemt på at dette skulle de være en del av. Dermed ble de seks heldige soldatene transportert til Huseby sent sent på kvelden.

I Huseby leir gikk diskusjonene hett for seg om hvilke personer som skulle klare å komme med. Gardistene i troppen er de som vet best hvor hardt det var i aspirantperioden og det var vanskelig å se for seg at seks nye soldater skulle ta igjen 2 måneder med sluttet orden! Men forventninger til at det skulle gå bra var der. Vi hadde nemlig blitt tett oppfulgt av fjorårets drillgardister som også kom inn med januar-innrykket. Og det de viste oss av kunnskaper, ferdigheter og holdninger var imponerende! De ble våre forbilder fra første dag.

Men nå er det altså våre egne seks soldater som var kommet til Huseby leir som skulle vise seg verdige for troppen. Kristiansen, Norum, Bråte, Figenschau, Aabol og Madsstuen var de heldige gutta som kom med. De var ferske i militæret, veldig ferske! Men hele troppen var ferske selv en gang i tiden så de ble godt tatt imot. De skal bli en del av troppen og derfor er det viktig og få de inn på den sosiale biten så fort som mulig.

Sluttet orden (SLO) er første prioritet for de nye aspirantene. Det sier seg selv at det er en kjempe utfordring å ta igjen en tropp som har begynt på årets stilledrill før aspirantene rykket inn. Men det grunnleggende må komme først, grunnstilling, hvil og hvil, hilsing og tre av. De startet med 2-3 uker med SLO på alt grunnleggende, vendinger, marsjantredelse, vinkelmarsj, vending til, engelsk helt om, helt om marsj, på stedet marsj etc. Deretter har de fått våpen, sin egen Garand M1! Det var stor stas, håndgrepene er mange og tar utrolig langt tid å drille inn. Men det å få våpen var en opptur og tegn på at ting går fremover.

Vi er nå i uke 8 og drillprogrammet er ikke langt fra innlært for hele 
kompaniet. Men utallige timer med trening og drilling gjenstår. Aspirantene våre har fortsatt lang vei og gå, men med riktig innstilling og vilje vil det gå. Knall hard jobbing i januar, februar og mars vil vi høste godt av etter påske.

Minner om 3. Gardekompani sin premiere på drillprogrammet 2007
12. april på Lillehammer!

Velkommen!Skrevet av Gardist Kjensli


:: tilbake

Copyright 2007 Drilltropp 2007 All Rights Reserved