:: forsiden
     :: drilltroppen
     :: nyheter
     :: galleri
     :: lagene
     :: sitater
     :: linkerGardesjefens festkonsert

Oslo Konserthus var stedet og datoen var 28. januar 2007. 3. Gardekompani i sin fulle styrke skulle presentere årets storkonsert. En tradisjonsrik konsert som veldig mange både innenfor og utenfor Garden har tilknyttninger til. Konserthuset var fullt og Hans Majestet Kongens Garde åpnet det hele med Gardemarsj til stor begeistring. Konserten gikk i fin flyt med solist Håvard Gimse i spissen. Hovedkorpset hadde også egne solister som Gardist Kjær og Kjærnes. En flott forestilling som alle var stolte av.For vår egen del skulle drilltroppen bidra på forskjellige måter. Noen var døråpnere og hilste alle velkommen, andre delte ut kveldens program til gjestene. Vi hadde også folk i garderobene til å hjelpe gjestene med å finne sin plass til kåpa og frakken sin. En siste gruppe stod espalje for VIP gjestene som skulle tilbringe pausen i "glasshuset" og få ekstra oppvartning. Vi fikk en oppfatning av at konserthusets gjester satte stor pris på den staslige velkommsten av vennlige gardister. Dette var morro for hele troppen. Dette var altså før konserten og under pausen vi hadde disse oppgavene. Det var nemlig ikke før siste nummer i konserten drilltroppen skulle på scenen og vise seg frem.

Til musikkstykket, 1812 Overtyre marsjerte vi stolte inn og inntok scenen i to grupper fra hver vår side og dannet to roder på hver side av hovedkorpset. Så fulgte en kjedereaksjon med håndgrep og rødplast-skudd. Følelsen av å stå foran 1500 mennesker for første gang i paradeuniformen ble muligens for stor for noen. Uansett, vi ga alt i håndgrepene og kanskje litt for mye i følge Løytnant Fodnes. Men gjort er gjort, vi har opptredd offentlig for første gang som Drilltropp 2007! Gammel jegermarsj ble ekstranummer for gjestene til stående begeistring, vi utførte en ny håndgrepsrekkefølge til musikken før vi tok vending utad og marsjerte ut av Konserthuset.

Tilbakemeldingene vi fikk som et helhetlig kompani var meget  tilfredsstillende. Hovedkorpset gjorde en fantastisk prestasjon sammen med signal. For vår egen del i drilltroppen fikk vi gode tilbakemeldinger også! Sersjant Veie tok en prat med oss på vei hjem til Huseby og vi ble enige om at det var en bra gjennomført jobb til å være første skarpe oppdrag. Alle i drilltropp ser dermed frem til drillsesongen starter, vi har nå fått smaken av paradeoppdrag noe som er en helt unik følelse!

Drilltroppen gleder seg stort, håper dere gjør det samme!

Skrevet av Gardist Kjensli


:: tilbake

Copyright 2007 Drilltropp 2007 All Rights Reserved