:: forsiden
     :: drilltroppen
     :: nyheter
     :: galleri
     :: lagene
     :: sitater
     :: linkerKorporaler i Drilltropp!

Kong Harald feiret sin 70 års dag sammen med folket i fire dager. Selve bursdagen var 21. februar, men feiringen ble toppet med slottsball på Slottet lørdag den 24. februar. I denne anledning var 3. Gardekompani nokså sentral. På bursdagen den 21. skulle hele kompaniet delta på slottsplassen. Kongen skulle avduke et statue gitt av Stortinget. Kongen utpasserte fra slottet mens signalkorpset spilte fanfaremarsj og drilltroppen stod æresvakt ved forporten på to brede linjer. Kaptein Wiik kommanderte "presenter gevær". Deretter spilte hovedkorpset et stykke mens Kongen gikk mot slottsparken der Stortingpresident Thorbjørn Jagland ventet med gaven. 1. Gardekompani, som er det eldste geværkompaniet i Garden på dette tidspunkt, stod espalje videre fra slottet og til slottsparken. Kongen returnerte til slottet og signalkorpset spilte igjen fanfaremarsj og drilltroppen prestenterte gevær. Så var det lille oppdraget over og vi i drilltroppen hadde nå to skarpe oppdrag på samvittigheten.


Folkets overraskelser til Kongen 24. februar på slottsplassen. Massivt fyrverkeri, isrose og Kong Harald den 5. monogrammet.

Den 24. februar var det store slottsballet med alt av kongelige gjester samt mange andre inviterte. 3. Gardekompanani var hyret, nå for å danne Kong Harald 5. monogrammet og tallet 70 som fakkelformasjoner. Fra slottsbalkongen så dette flott ut med over 100 gardister i paradeuniform med en fakkel i hånden. Det var også en del barn med på dette, barna gikk sammen med hver sin gardist inn og dannet formasjonen. Slottsbalkongen var full av kongelige høyheter og vinduene på slottet var fyllt opp til randen med mennesker som ville få med seg folkehavet og fyrverkeriet der ute. Når fyverkeriet var slutt sang folket x antall bursdaggssanger til Kong Harald mens hans stod smilende og vinket før de trakk seg tilbake. 3. Gardekompani marsjerte tilbake til bussene og tok kvelden. Nok et paradeoppdrag var gjort, men det er ikke sånn dere vil se 3. gardekompani når drillsesongen starter etter påske!

Skrevet av Gardist Kjensli


:: tilbake

Copyright 2007 Drilltropp 2007 All Rights Reserved